Wat is een warmtepomp

Compleet comfort

Altherma van Daikin is een ecologisch en economisch alternatief voor uw tradionele verwarmingsketel.

Het is een veelzijdig totaalsysteem. De warmtepomp kan aangesloten worden op vloerverwarming, radiatoren, convectoren, sanitair warm water, ...

Maar Altherma kan niet alleen verwarmen, ook koeling is mogelijk.

Wat is een warmtepomp?

Altherma is een "lucht-water" warmtepomp, die natuurlijke energie uit de buitenlucht onttrekt en afgeeft aan het verwarmingscircuit van uw woning.
Daarnaast wordt op dezelfde manier warmte gebruikt om het sanitair warm water op de juiste temperatuur te krijgen.

Dit systeem werkt tot bij een buitentemperatuur van -20° en levert voldoende energie om warm water van 55° te produceren.

Altherma op hoge en lage temperatuur

Altherma op lage temperatuur is uiterst geschikt voor vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren om uw woning te verwarmen.
Altherma op lage temperatuur kan zonder problemen gekoppeld worden aan een boiler van 300 liter voor sanitair warm water.
Optioneel kunt u ook kiezen voor een zonnecollector om zonne-energie te gebruiken om het water op te warmen.

Het nieuwe systeem van Altherma op hoge temperatuur is geschikt voor nieuwbouw en de renovatie markt.
Altherma hoge temperatuur kan het water verwarmen tot 80°C waardoor dze uw oude CV ketel op stookolie of aardgas kan vervangen.
De hoge temperatuur Altherma systemen kunnen gekoppeld worden aan een boiler tot 260 liter voor sanitair warm water.
Net als bij de lage temperatuur systemen kunt u ook gebruik maken van een zonnecollector om het water op te warmen.

Milieuvriendelijk en zuinig

De Altherma warmtepomp werkt op elektrische energie. In vergelijking met klassieke verwarmingssytemen, die volledig op gas of stookolie branden, haalt Altherma minstens 3/4 van haar energie uit de buitenlucht. Hierdoor is niet enkel uw verbruik lager, ook de CO2 uitstoot wordt aanzienlijk verminderd.

Energiebesparing

Hoog rendement

Het Altherma systeem heeft een hoog rendement en dankzij de Inverter technologie wordt de geleverde warmte (of koeling) continu afgestemd op de omgevingstemperatuur.
Zo werkt uw warmtepomp niet te veel, maar ook niet te weinig.

Bespaar tot 30%

Omdat Altherma minstens 3/4 van haar energie uit de buitenlucht haalt en omdat er gebruik gemaakt wordt van de Inverter technologie is het verbruik aanzienlijk lager dan een traditionele verwarmingsketel.

Althermavraag een gratis offerte aanbekijk de videopresentatie
Altherma hoge en lage temperatuur
Altherma

 

Meer weten over Altherma?

Bezoek de website: www.altherma.be

JM Airconditioning © 2008 - alle rechten voorbehouden.
Teksten, lay-out, afbeeldingen, animaties, scripts en andere onderdelen van deze site vallen onder de bescherming van het auteursrecht.
JM Airconditioning geeft u echter de toelating om de vermelde gegevens te kopiëren, af te drukken en aan te wenden op voorwaarde dat deze gegevens louter voor persoonlijke doeleinden worden aangewend, en met uitsluiting van elke verdere verveelvoudiging, distributie, commercialisatie of exploitatie onder derden, tenzij voorafgaandelijk schriftelijke toestemming is verleend door JM Airconditioning.