Waarom kiezen voor airconditioning?

Airconditioning is het complex systeem waarbij volgende parameters gecontroleerd worden: de temperatuur, de luchtvochtigheid, de luchtzuiverheid en de luchtbeweging.
Lees meer

Airconditioning is het behandelen van de lucht in een ruimte om zo een ideale temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook de verdeling van de lucht te verzekeren.
Airconditioning is dus meer dan louter het koelen van je werk- en/of leefruimte.
Geniet het hele jaar door van het ideale Daikin comfort.

Koelen

Daikin aircotoestellen bieden een preciese temperatuursbeheersing. U creëert steeds uw eigen comfortklimaat en ademt gezonde, zuivere lucht in en dit zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Verwarmen

Bepaalde aircosystemen bieden u ook de mogelijkheid om een ruimte te verwarmen, we spreken dan over een warmtepompen. Deze installatie geeft u uw persoonlijk temperatuurscomfort het hele jaar door.
Om even samen te vatten, met een warmtepomp beschikt u over een systeem waarmee u in de zomer hittegolven kan trotseren en in de winter de gure stormen.

Zuiveren

Onze aircosystemen produceren zuivere, gezonde lucht. Alle Daikin binnenunits worden standaard uitgevoerd met filters filters die stof, pollen en rook filteren. Volgens de noden van de klant kan de luchtzuivering aangepast worden. Luchtzuivering is crusiaal voor personen met allergieën.

Ventileren

Ventilatie kan in onze systemen geïntegreerd worden. Dit betekent dat binnenlucht van een ruimte ontnomen wordt en vervangen wordt door verse, geklimatiseerde buitenlucht. U kan de ventilatie tijdens de tussenseizoenen aanzetten, terwijl de airconditioning uitgeschakeld is.

Ontvochtigen

In koeling modus ontvochtigt een aircotoestel de lucht zodat u een aangenaam gevoel van welzijn kunt creëeren. Hou daarbij in gedachten dat een correcte vochtigheidsgraad de groei van schimmels vermijdt. Dit is dan weer positief voor personen met allergiën.
Mensen voelen zich het beste indien de vochtigheidsgraad tussen 40 en 60% is en het verzekert ook een langere levensduur van electronische toestellen.

Waarom is airco nodig?

Met een aircosysteem creëert u uw wooncomfort. De nieuwe generatie airco's zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in één ieders interieur en lifestyle. Ze zijn een bron van comfort en zuiveren de lucht, die u inademt.
Kortweg, dankzij airconditioning voelt u zich beter en bent u actiever.
Dit resulteert in meer creativiteit en productiviteit.

Zeg nu eerlijk.
Is het niet aangenaam om tijdens de zwoele zomer gezellig in geklimatiseerde ruimten te shoppen of op restaurant te gaan?

Airco heeft een positieve invloed op uw werkprestaties, gezondheid en electronisch materiaal.
Lees meer

Gunstige invloed op uw werkprestaties.

Er is een correlatie tussen de productiviteit/werkprestaties en de temperatuur van de werkomgeving. Een werkruimte die te warm, te koud of te vochtig is, stimuleert noch het werkritme, noch de efficiëntie van het personeel.
Lees meer

Er is een hechte correlatie tussen de productiviteit/werkprestaties en de temperatuur van de werkomgeving.
Een werkruimte die te warm, te koud of te vochtig is, stimuleert noch het werkritme, noch de efficiëntie van het personeel.

De werkprestaties van personen nemen reeds af bij een binnentemperatuur boven 22°C en dalen dramatisch vanaf 26°C. Daarom is het belangrijk om de binnentemperatuur onder controle te houden.
Opgepast! Onder 'effectieve temperatuur' valt ook de vochtigheidsgraad.

Het is wetenschappelijk bewezen dat:

  • Ongelukken frequenter voorkomen bij extreme temperaturen – de ideale temperatuur schommelt rond de 20°C.
  • De mentale weerstand en het werkritme van het personeel nemen sterk af van zodra het te warm wordt in de werkruimte.
  • Om een comfortabel en efficiënt gevoel te hebben in een gebouw, moet voldoende rekening gehouden worden met de doeleinden van het gebouw.

Airco en uw gezondheid.

Airconditioning is meer dan enkel beheersen van de temperatuur. In het beste geval is dit ook het beheersen van de vochtigheidsgraad, de ventilatie en het zuiveren van de lucht. Ontdek de positieve invloeden die airconditioning kan hebben op uw gezondheid.
Lees meer

We maken ons allemaal zorgen over de lucht die we inademen. Maar wist u dat de lucht binnenshuis soms 2 tot 10 keer meer vervuild is dan lucht buitenshuis? Van pollen tot virussen, de binnenlucht zit vol met kleine, schadelijke deeltjes. U kunt ze niet zien, maar kunt u het zich permitteren ze te negeren?
De manier waarop gebouwen momenteel geconstrueerd worden, om energie te besparen, zorgen ervoor dat de natuurlijke ventilatie van verse lucht tot het minimum beperkt wordt.
De binnenlucht wordt dus onvoldoende ververst en de vuile lucht (rook, bacteriën, virussen, vieze geurtjes, stof, afval, schimmel,...) blijft binnen.
Stof is afkomstig van huid, haar, kledij of stof van buitenaf. Schimmel, afval, ... kunnen in aanraking komen met stof. Schilderwerken zorgen dan weer voor giftige stoffen, ...
En een vochtigheidsgraad van minstens 50% vermindert sterk de overlevingskans van gevaarlijke virussen.
Airconditioning ventileert, zuivert en houdt de vochtigheidsgraad van de binnenlucht onder controle.

Invloed op electronisch materiaal.

Door het binnenklimaat beter te beheersen, verlengt u de levensduur van bepaalde toestellen.
Lees meer

Airconditioning zorgt niet enkel een zuiver, comfortabel woonklimaat. Het heeft ook een positieve invloed op elektronisch materiaal en dit heeft te maken met het ontvochtigen van de lucht.
Een lage vochtigheidsgraad bevordert de levensduur van elektronisch materiaal. Een vochtigheidsgraad tussen 40 en 60% wordt als ideale conservator beschouwd.

Waarom gecontroleerd ventileren?

Elk luchtlek is een warmtelek. Tocht ontstaat door ongecontroleerd te ventileren en geeft een zeer oncomfortabel gevoel.
We hebben dan de neiging om de verwarming maar wat hoger te zetten.

Oudere huizen hebben kieren en spleten en die zorgen voor (ongecontroleerde) ventilatie, maar ze zijn ook slecht geïsoleerd en dus energievreters.

Nu we ons huis beter isoleren en luchtdicht maken is er nood aan een goede ventilatie. Problemen met vocht of schimmelvorming krijg je niet omdat je te veel isoleert, maar omdat je te weinig ventileert.
Lees meer

Een goede ventilatie

We ademen en transpireren, maar ook koken, wassen of een douche nemen zorgen voor veel vocht in huis.
Meubels, vloerbekleding of verf geven schadelijke stoffen af.
Als we koken of water verwarmen op gas komt er CO2 vrij.

Voor een gezonde leefomgeving zou er in ons huis per uur en per persoon minstens 20m³ verse lucht en evenveel verontreinigde lucht afgevoerd moeten worden.
Een slechte ventilatie is trouwens gevaarlijk en ongezond. Denk maar aan de kans op CO-vergiftiging, schimmels of huisstofmijt.

Hoe ventileren?

Voor een goede ventilatie moet er een toevoer zijn van verse lucht in de droge ruimtes (leefruimte en slaapkamers), een doorvoer van die lucht (meestal via deurroosters) en een afvoer van vervuilde lucht uit de natte ruimtes (keuken, toilet, badkamer).

Kiezen voor JM Airconditioning is kiezen voor kwaliteit.

JM Airconditioning kiest resoluut voor de produkten van Daikin.
Voor meer informatie over de beschikbare produkten, surft naar www.daikin.be of neem een kijkje in onze foto album.
Download de brochure van Daikin.

Naast installatie is de dienst na verkoop één van onze belangrijkste troeven. Zo garandeert JM Airconditioning een snelle service 7 dagen op 7.

Informeer ook vrijblijvend naar de beschikbare onderhoudscontracten op maat van uw installatie.

JM Airconditioning © 2008 - alle rechten voorbehouden.
Teksten, lay-out, afbeeldingen, animaties, scripts en andere onderdelen van deze site vallen onder de bescherming van het auteursrecht.
JM Airconditioning geeft u echter de toelating om de vermelde gegevens te kopiëren, af te drukken en aan te wenden op voorwaarde dat deze gegevens louter voor persoonlijke doeleinden worden aangewend, en met uitsluiting van elke verdere verveelvoudiging, distributie, commercialisatie of exploitatie onder derden, tenzij voorafgaandelijk schriftelijke toestemming is verleend door JM Airconditioning.